Termékajánló

Hírek

2018.04.11
Milyen paplant válasszunk?


Ahány ember annyi féle. Nagyszüleink még csak tollpárnákat és paplanokat választhattak, mára azonban lényegesen nagyobb kínálatból – számtalan méret, forma, kialakítás és töltet közül – válogathat az igényes vásárló. A termékek – legyen az párna vagy paplan – osztályozása is a töltet fedőanyag alapján történik és ennek megfelelően választható ki.


Évszaknak megfelelőn lehet egy paplan: téli, nyári, vagy átmeneti, annak vastagságáról a töltet súlya ad tájékoztást.

Téli paplanok: 800-1000 g felettiek
Nyári paplanok: 400-600g
Átmeneti paplanok: 600-800g


Fedőanyagának összetétele szerint: mesterséges vagy természetes.

  • A leggyakoribb természetes bőrbarát fedőanyag összetétel a pamut, vagy a pamut-szatén. Ezekre jellemző a kimagaslóan jó nedvszívó képesség, puhaság. Hátránya: könnyeben gyűrődik, az első mosásnál minimális zsugorodás tapasztalható, nem mosható magas hőmérsékleten.

 

  • mesterséges fedőanyagok (poliészter, microfiber) jellemzője: ellenben a természetes fedőanyagú paplanokkal - párnákkal, kevésbé gyűrődőek, formatartóak, selymes tapintásúak, akár 95 fokon is moshatóak, ezért előnyös lehet kisgyermekeknek, allergiával küszködő vagy beteg emberek számára.

Töltőanyag szerinti: mesterséges vagy természetes
A pehely és gyapjú töltetű paplanok alacsonyabb töltősúly esetén is melegek, míg a pamut vagy bambusz töltetűek kifejezetten a nyári paplanok közkedvelt töltetei, könnyedségűk jó légáteresztő képességük révén.

  • Természetes szál töltetű paplanok (bambusz, pamut, gyapjú, toll-pehely)
    Jellemzője a jó hőtartó képesség képesség, télen fűt, nyáron hűt. A tisztán természetes anyagok kellemes alvásklímát biztosítanak. Tapintásuk finom, simogató. Jól szellőznek, ezáltal hozzásegítenek a nyugodt pihenéshez, a friss ébredéshez. Az ilyen alapanyagokból készült termékek kellemes közérzetet nyújtanak, a hideg ellen kellemesen melegen tartanak, ugyanakkor hőségben is nagyon ideális ágyneműk. A természet sokszínűségének köszönhetően a könnyű pamut és bambusztöltetű paplanok a nyári éjszakára épp olyan pihentető alvást biztosítanak Önnek, mint az év többi napján klimatizáló hatású gyapjú töltetű termékek. Ezek a bőrbarát, kellemes, természetes alvásklímát biztosító termékek szinte kényeztetik Önt! Érezheti a különbséget, élvezheti a természetességet, tehát jól érezheti magát!


  • Mesterséges töltetű paplanok: Fő előnyük a könnyen kezelhetőség, akár mosógépben, magasabb hőmérsékleten is moshatóak. Antiallergének, a gyakori mosással a poratkák szaporodási képessége jelentősen csökkenthető.

A poliészter szálas paplanok töltete sokféle típusú poliészterből készülhet, amely számos jó tulajdonsággal és előnnyel rendelkezik. A szálak hőszigetelési képessége attól függ, hogy mennyire képesek magukba zárni a levegőt, amelyet később a test melegít fel. 

  • Mikroszálak: ezek a szálak kisebbek és puhábbak a többinél, az ilyen szálakkal feltöltött paplanoknak szinte pehelypaplan-érzete van.
  • Üreges szálak: a szálak üreges kialakítása jó hőszigetelő, így a szálak magukba tudják zárni a levegőt.
  • Szilikonos szálak: a szilikonnal borított szálak puhábbak, és jó a hőszigetelésük is.
  • Golyós szálak: a gömb formára alakított szálak jó alátámasztást biztosítanak a fejnek, ezért általában párnákban használják. Könnyebb felrázni, így megtartják eredeti formájukat.


Webáruházunkban kedvére válogathat és könnyen megtalálhatja az Önnek megfelelőt, legyen az párna, paplan, vagy egy komplett garnitúra.

Az alábbi linkekre kattintva megnézheti kínálatunkat:

Párnák

Paplanok

Paplan-párna garnitúrák

Webáruház készítés