Termékajánló

Hírek

2020.01.07
Miért szeretjük a gyapjú ágyneműt, télen és nyáron is?

 

Miért szeretjük a gyapjú paplanokat, párnákat télen és nyáron is?

  • Páratartalom és hőmérséklet szabályozás
  • Magas nedvszívó képesség
  • Taszítja a szennyeződést 

A gyapjúszálak sok levegőt zárnak le. A levegőt tökéletesen szigetelik, ezért védenek minket, mind a hideg, mind a hő ellen! Ezenkívül a gyapjúnak úgynevezett „biológiai emlékezete” van, így mindig visszatér eredeti alakjába és megtartja szigetelő hatását. Télen fűt-nyáron hűt.

A gyapjúszál felépítése biztosítja, hogy a gyapjú saját súlyának akár 40% -át is képes felszívni anélkül, hogy nedves  lenne. Szárazabb környezetben elpárologtatja a felvett nedvességet. Szárazon alszol, ezért nagyon kényelmes.

A gyapjú nagyon jól szabályozza a hőmérsékletet. Éjszaka a gyapjúszálak hőt bocsátanak ki, amikor a levegő hűvösebben áramlik, míg a nap folyamán hőt vesznek fel. Termosztatikus hatásról beszélünk, amely biztosítja a jó és kellemes alvási klímat.

Mindent egybevetve a gyapjú visszataszítja a szennyeződést, jól szellőzik, szabályozza a hőmérsékletet és a nedvesség mennyiségét, emellett biztosítja az alvás optimális hőmérsékletét.

Mostmár érted, hogy a gyapjú ágynemű, hogyan járul hozzá az  egészséges alváshoz télen és nyáron is? A nyugodt éjszakai alvás elősegíti a kiegyensúlyozott nappali ébrenlétet - ezt érezheted minden nap!

A webáruházunkban található összes gyapjú paplant és párnát 100% pamut-szatén huzat borítja, mely mégjobban támogatja a kiváló alvási hőmérséklet fenntartását.

 

NATURTEX GYAPJÚ PAPLANOK             

NATURTEX GYAPJÚ PÁRNÁK                     

NATURTEX GYAPJÚ GARNITÚRÁK

Webáruház készítés