Termékajánló
Termék részletek


Naturtex Green Concept nagypárna - BIO PAMUT

Naturtex Green Concept nagypárna - BIO PAMUT
 • Naturtex Green Concept nagypárna - BIO PAMUT
7 860 Ft
Tipus:
nagypárna

Töltetsúly: 900g

Fedőanyag: 100% BCI biopamut

Töltet: 100% újrahasznosított poliészterszál

 

 

 • Környezetbarát, biopamutból és újrahasznosított poliészterszálból készült termékcsalád.
 • Kiváló nedvszívó képességű, légáteresztő, jól szellőző termékek.
 • Kellemes puha tapintású, nem irritálja a bőrt. 

 

A termék minden tekintetben megfelel a fenntarthatóság 3 alappillérének: a környezet, a társadalom és a gazdaság
fenntarthatóságának. Napkollektorok által termelt zöld energia felhasználásával és megváltozott munkaképességű munkaerő bevonásával készül, segítve a hátrányos helyzetű emberek integrálását a munkaerőpiacon. 

 

MIÉRT IS JÓ NEKÜNK A BIOPAMUT?


A bio anyag előállításakor nem használnak környezetszennyező vegyszereket. A pamut a textilipar legfontosabb nyersanyaga, ami a könnyűiparban a gyapotról leválasztott szálat jelenti. A világ fő gyapottermelő országaiban a termelékenység növelése érdekében jelentős mennyiségű műtrágyát és növényvédőszert alkalmaznak, ami nem egészséges. Viszont az Egészségügyi Világszervezet (WHO) álláspontja szerint fontos ezeknek a káros hatásoknak a megszüntetése. Ezért fejlesztették ki a biopamutot, melynek előállítása során rovarirtó szerek helyett biológiai hatásúakat használnak, és a génmanipulációt is elhagyják.

 

Töltete: 100 % újrahasznosított poliészterszál. GRS (Global Recycle Standard) Globális Újrahasznosítási Szabvány tanúsítvánnyal rendelkező termék. Újrahasznosított műanyag hulladékból készül, egy paplan átlagosan 110 db újrahasznosított PET palack felhasználásával. Csomagolása 90%-ban lebomló alapanyag. 

 • Méret
  70x90 cm
  Cikkszám
  6376996
Webáruház készítés